Potřebujeme:
- 1 červenou papriku
- 1 žlutou nebo oranžovou papriku
- 1 zelenou papriku
- 3 rajčata
- 1 čerstvou chilli papričku
- 50 g balkánského sýra
- 2 stroužky česneku
- 1 citron
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 4 lžíce olivového oleje
- mletý černý pepř
- 1 lžičku čerstvé saturejky
- 1 lžičku čerstvého oregana
- 1 lžíci nasekané petrželové natě
- sůl
Papriky opečeme na grilu tak, až jim zčerná slupka. Opečené papriky zabalíme do igelitového sáčku a necháme 15 minut stát, aby se zapařily. Mezitím připravíme rajčata – zbavíme je bílé tvrdé části v dužině a nakrájíme je na osminky. Z citronové šťávy, vinného octa, oleje, soli a pepře vymícháme zálivkovou emulzi. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenoučké proužky. Stroužky česneku nakrájíme. Zapařené papriky zbavíme slupek, rozkrojíme a odstraníme semínka. Paprikové lusky nakrájíme na kousky (cca 2×3 cm), dáme do mísy, posypeme česnekem a chilli, přidáme saturejku a oregano, promícháme a zalijeme zálivkou. Dáme vychladit a před podáváním posypeme petrželkou a balkánským sýrem.
Zdroj: Salát z grilovaných paprik strýce Goši; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/salat-z-grilovanych-paprik-stryce-gosi.html [On-line 07.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář