Ingredience
- 1 uzená makrela
- Baby brambůrky
- 1 šalotka
- Pažitka
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
- 50 ml slunečnicového oleje
- 10 ml cherry octa
- 1 lžíce lanýžového oleje
- Sůl
- Pepř
- 100 ml šlehačky
- Citrón
- 1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
- Čerstvý koriandr
- 4 ředkvičky
Ve slupce vařené brambory si nakrájíme na plátky, které si na talíři vyskládáme vedle sebe. Poté je opepříme, případně osolíme a zakápneme olivovým olejem. Přidáme k nim nakrájenou pažitku a šalotku. Makrelu stáhneme z kůže a nakrájíme na širší špalíčky. Smícháme si slunečnicový olej, cherry ocet a lanýžový olej, osolíme a dresing ochutnáme. Poté jím přelijeme rybu.
Vyšleháme šlehačku. Přidáme do ní křen, pár kapek citrónu a pepř. Nakrájíme ředkvičky a můžeme podávat.
Zdroj: Salát z uzené makrely; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2006-salat-z-uzene-makrely/ [On-line 30.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář