Suroviny
- miska stříbrných sleďů
- zakysaná a sladká smetana
- cukr, sůl, bílý pepř
- 1/2 citronu
- hrubý pepř se solí
- 2 jablka
- rukola
- 1-2 lž. majonézy
- olivový olej
- jablečný ocet
- červená kapie, kopr nebo fenykl, červená a bílá cibule
Do mísy dáme zakysanou smetanu, trochu sladké, bílý pepř, sůl, trochu cukru, majonézu a šťávu z půlky citronu. Metličkou vyšleháme, přidáme jablečný ocet, hrubý černý pepř. Jablka nakrájíme na jemné plátky, bílou a fialovou cibuli na jemno, pár kousků kapie. Přidáme do mísy. Sledě namočeného předem v červeném víně pokrájíme na kousky a přimícháme do mísy. Dochutíme nasekaným koprem.
Zdroj: SALÁT ZE STŘÍBRNÝCH SLEĎŮ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 22.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář