Ingredience
- 1 kachní prso
- 1 hruška
- Pomerančová šťáva
- Hřebíček
- Salát dubový
- Olej
- 30 g lučního medu
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce 33% smetany
- Špetka soli
Ze syrových prsou stáhneme kůži. Pomažeme je olejem a posypeme rozmarýnem. Začneme restovat na rozpáleném oleji. Z každé strany minutku. Poté dáme na 5 minut do trouby. Pečeme při 190 stupních.
Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na větší kousky. Pak ji začneme vařit v pomerančovém džusu. Přidáme hřebíček.
Do misky si dáme bílý jogurt, med, hořčici, smetanu, sůl a promícháme. Lístky salátu natrháme a promícháme s dresinkem. Nakrájená prsa servírujeme se salátem a hruškou.
Zdroj: Salátek z kachních prsou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1865-salatek-z-kachnich-prsou/ [On-line 23.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář