reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sashimi v moderním pojetí

Ingredience

  • 120 g filetu lososa
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • Čerstvý zázvor
  • 1 chilli paprička
  • Snítka koriandru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 dl sójové omáčky
  • 1 pomeranč
  • 1 citron
  • 1 limeta
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce rýžového vína mirin
  • Řasy kombu

Rýžové víno, sójovou omáčku, vodu a šťávu ze všech citrusů dáme do rendlíku a lehce prohřejeme. Lososa stáhneme z kůže, odřízneme pruh kolem páteře a kolem břicha, kde je hodně tuku.

V dalším rendlíku rozehřejeme 3 lžíce olivového a 1 lžíci sezamového oleje. Až bude olej rozpálený, je hotový. Kousky lososa vyskládáme do hvězdice. Na každý dáme lístek koriandru, kousek chilli a nakrájeného zázvoru. Posypeme sezamem a přelijeme citrusovou omáčkou a rozpáleným olejem.

Zdroj: Sashimi v moderním pojetí; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2183-sashimi-v-modernim-pojeti/ [On-line 31.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.