Ingredience
- 120 g filetu lososa
- 1 lžíce sezamových semínek
- Čerstvý zázvor
- 1 chilli paprička
- Snítka koriandru
- 1 lžíce sezamového oleje
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 dl sójové omáčky
- 1 pomeranč
- 1 citron
- 1 limeta
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce rýžového vína mirin
- Řasy kombu
Rýžové víno, sójovou omáčku, vodu a šťávu ze všech citrusů dáme do rendlíku a lehce prohřejeme. Lososa stáhneme z kůže, odřízneme pruh kolem páteře a kolem břicha, kde je hodně tuku.
V dalším rendlíku rozehřejeme 3 lžíce olivového a 1 lžíci sezamového oleje. Až bude olej rozpálený, je hotový. Kousky lososa vyskládáme do hvězdice. Na každý dáme lístek koriandru, kousek chilli a nakrájeného zázvoru. Posypeme sezamem a přelijeme citrusovou omáčkou a rozpáleným olejem.
Zdroj: Sashimi v moderním pojetí; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2183-sashimi-v-modernim-pojeti/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář