- 300g směsi mandlí, vlašských a lískových oříšků
- 1 pytlík piniových oříšků
- 200g cukru krystal
- 350g hladké mouky
- ½ kypřícího prášku do pečiva
- 50g kandovaného ovoce
- 150g rozinek namočených v červeném dezertním víně
- 1 lžička citronové kůry
- 1,5dcl olivového oleje
- 1 vejce
- 1,5dcl červeného dezertního vína (například Aleatico di Elba)
- 50g cukru na posypání
- špetka soli
Mandle, lískové a vlašské ořechy rozmačkáme v míse, přidáme piniové oříšky, mouku, cukr, kypřící prášek a špetku soli, vše dobře promícháme. Do mísy dále nastrouháme kůru z citronu, přidáme kandované ovoce, olivový olej, rozinky
a nakonec celé vejce. Zalijeme dezertním vínem a opět dobře promícháme.
Těsto dáme do formy vyložené pečícím papírem, posypeme cukrem a pečeme
v předehřáté troubě 30 minut na 180°.
Zdroj: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/schiaccia-briaca/ (13.12.2009)
Prosim potřebuji sehnat recept na ilalskou buchtu PANETTONE a JESTLI SE DÁ U NÁS NĚKDE NA NI KOUPIT TA VYSOKÁ FORMA POPŘIPADĚ KDE. PŘEDEM DĚKUJI