Koláč Schiacciunta
- 300 g hladké mouky
150 g vepřového sádla
300 g cukru
3 vejce
100 g piniových oříšků
1 lžička jedlé sody
citronová kůra
V míse smícháme vejce, cukr a sádlo, přidáme špetku jedlé sody a kůru z citronu. Postupně přisypáváme hladkou mouku a rukama vytvoříme lepivé těsto. Můžeme do něj přidat pár piniových oříšků. Těsto přendáme do sádlem vymazané a moukou vysypané formy, pečeme v předehřáté troubě 40 minut na 180°. 5 minut před koncem pečení posypeme schiacciuntu piniovými oříšky a krupicovým cukrem.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makrohttp://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Schiacciunta/
Poslední tip, trik či komentář