- 400 g vepřové plece
- 1/2 velké cibule
- 20 g špeku
- 40 g tuku
- mletá paprika
- 2 ks bobkového listu
- 400 g kyselého zelí
- 1, 5 lžičky hladké mouky
- 2 lžíce kysané smetany
- voda
- kmín
- sůl
Maso nakrájíme na kousky. Na nakrájeném rozškvařeném špeku a polovině dávky tuku osmahneme najemno nakrájenou cibuli do růžova. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, poté přisypeme mletou papriku, zpěníme ji a základ zalijeme vodou. Okmínujeme, osolíme, přidáme bobkový list a maso dusíme. V polovině dušení k masu přidáme nakrájené kyselé zelí a opět dusíme. Na závěr zahustíme guláš zásmažkou, připravenou z druhé poloviny tuku a mouky, rozmícháme a provaříme. Před koncem úpravy zjemníme guláš kysanou smetanou, dosolíme a krátce povaříme.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/segedinsky-gulas.html
výborny recept