reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Segedínský guláš

  • 400 g vepřové plece
  • 1/2 velké cibule
  • 20 g špeku
  • 40 g tuku
  • mletá paprika
  • 2 ks bobkového listu
  • 400 g kyselého zelí
  • 1, 5 lžičky hladké mouky
  • 2 lžíce kysané smetany
  • voda
  • kmín
  • sůl

Maso nakrájíme na kousky. Na nakrájeném rozškvařeném špeku a polovině dávky tuku osmahneme najemno nakrájenou cibuli do růžova. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, poté přisypeme mletou papriku, zpěníme ji a základ zalijeme vodou. Okmínujeme, osolíme, přidáme bobkový list a maso dusíme. V polovině dušení k masu přidáme nakrájené kyselé zelí a opět dusíme. Na závěr zahustíme guláš zásmažkou, připravenou z druhé poloviny tuku a mouky, rozmícháme a provaříme. Před koncem úpravy zjemníme guláš kysanou smetanou, dosolíme a krátce povaříme.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/segedinsky-gulas.html

1 comment to Segedínský guláš

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.