4 porce
- 70 dkg vepřového plecka
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lusky zelené papriky
- 1 rajče
- 1 polévková lžíce mleté červené papriky
- 1 kávová lžička mletého kmínu
- pálivá paprika podle chuti
- 80 dkg kysaného zelí
- 4 dl smetany
- 5 dkg mouky
- 5 dkg sádla
Maso nakrájíme na kostičky veliké 2×2 centimetry. Na sádle osmahneme na jemno nasekaný česnek a cibuli. Posypeme červenou paprikou, zalijeme menším množstvím vody a osmahneme na vlastní šťávu. Přidáme maso a osmažíme ho. Osolíme, přidáme mletý kmín a na drobno nakrájenou zelenou papriku, pálivou papriku a rajčata. Na malém ohni dusíme do poloměkka (asi 30 minut). Mezitím vymačkáme šťávu z kysaného zelí a nakrájíme ho na menší kousky. Zelí přimícháme do guláše a přidáme tolik vody, aby bylo maso pod hladinou. Vaříme tak dlouho, dokud maso a zelí nezměkne. Zahustíme smetanou, ve které jsme předtím rozmíchali mouku, a povaříme.
Před podáváním můžeme posypat jemně nasekaným koprem.
Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3631
Poslední tip, trik či komentář