reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Selská čorba – Oradea

  • 30 dkg hovězího masa
  • 20 dkg mrkve
  • 20 dkg kořene petržele
  • 10 dkg celeru
  • 10 dkg velkých paprikových lusků na plnění
  • 10 dkg rajčat
  • 10 dkg zeleného hrášku
  • 10 dkg zelených fazolí
  • 10 dkg brambor
  • 5 dkg mleté papriky
  • 5 dkg rajského protlaku
  • 10 dkg libečku lékařského
  • ocet
  • sůl
  • pepř

Maso nakrájené na kostičky spaříme, aby byla polévka čistší, scedíme, ale vodu nevyléváme. Na trošce oleje si spařené maso podusíme a přidáme k němu nejprve nadrobno nakrájenou cibuli, potom i rozkrájenou mrkev a kořen petržele. Všechno dohromady chvíli restujeme, načež přidáme i rajský protlak a mletou papriku. Opepříme a zalijeme masovým vývarem. K masu ještě vhodíme svazeček petržele a necháme je, aby se vařilo.

Pokud by vývaru bylo příliš málo, přilijeme k němu vodu a dosolíme. Vaříme 15-20 minut.

Potom přihodíme do polévky celer a paprikové lusky a dále vaříme. Za několik minut přidáme také rajčata, hrášek a fazole, nakonec i brambory. Necháme důkladně přejít varem.

Než máme polévku úplně hotovou, nalijeme do ní ocet, načež ji ještě 5 minut vaříme.

Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3818

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.