Suroviny
- ledový salát 1 ks
- anglická slanina 100 g
- šunka 150 g
- vejce 5 ks
Zálivka na salát:
- ocet
- voda
- cukr
- pepř
- sůl
Na bramborové dukátky:
- brambory 500 g
- polohrubá mouka
Salát omyjeme a natrháme na menší kousky. Slaninu se šunkou orestujeme a těsně před podáváním připravíme zálivku. Navrch salátu dáme zastřené vajíčko, které připravíme tak, že dáme vařit vodu s octem a uděláme vír, doprostřed vyklepneme vajíčko a necháme je necelou minutku povařit, aby uvnitř zůstalo tekuté, vyndáme sítkem a položíme na salát.
Na bramborové dukátkybrambory oloupeme a dáme je vařit. Když jsou poloměkké, slijeme trochu vody a zasypeme polohrubou moukou, uděláme vařečkou dírky a necháme na sporáku, aby se pořádně propařila mouka. Odstavíme a pořádně rozšťoucháme dohladka, potom vyrábíme placičky, které osmahneme dokřupava na pánvičce.
Zdroj: Selský salát podle Pohlreicha, bramborové dukátky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/selsky-salat-podle-pohlreicha-bramborove-dukatky [On-line 02.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář