reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Selský salát s tuňákem a slaninou

  • 300 g listových salátů
    200 g tuňáka v oleji
    200 g anglické slaniny (uzeného boku)
    chléb
    50 g parmezánu

na dresink:

  • 30 ml olivového oleje
    50 ml červeného vína
    1 lžíce vinného octa
    1-3 lžíce medu
    1-3 lžíce dijonské hořčice
    sůl
    pepř

Nejdříve si připravíme dresink z olivového oleje, červeného vína, octa, soli, medu, pepře a dijonské hořčice, který do hladka rozmícháme nebo rozmixujeme. Smícháme ho s kousky listových salátů, na které rozložíme tuňáka, proužky do zlatova opražené slaniny a kousky chleba, které jsme zakapali olivovým olejem, osolili a do křupava opekli v troubě. Poté všechno posypeme nahrubo nastrouhaným parmazánem, lehce opepříme a pro větší efekt můžeme salát ozdobit snítkou bylinek.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/149-selsky-salat-s-tunakem-a-slaninou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.