Suroviny:
- 4 kotlety
- cibule, česnek
- sůl, pepř, cukr
- olivový olej
- špenátové pyré + čerstvý listový špenát
- zakysaná smetana
- pažitka, petržel
- jarní cibulka
- marináda-protlak, česnek, balsamico, sůl
- 4 grilovací brambory
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme. Opečeme z každé strany 2 minuty a necháme dojít.
Brambory předvaříme 10-15 min, prořízneme a položíme každou zvlášť do alobalu. Osolíme, pokapeme olejem a zabalíme. Dáme zapéct do trouby.
Cibulku nakrájíme, orestujeme. Přidáme česnek, špenátové pyré, ocukrujeme, osolíme. Přidáme listový špenát a promícháme.
Mladou cibulku pokrájíme, pažitku posekáme a přidáme na hotové kotlety.
Vyndáme brambory z trouby, rozbalíme a polijeme každou směsí ze zakysané smetany a posekané pažitky.
Zdroj: SELSKÝ VEPŘOVÝ KOTLET DLE MIKYHO KLÍMY; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 05.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář