- ½ kg brambor
- 15-20 dkg mouky
- 1 vejce
- sůl
- 10 dkg mletého máku
- 10 dkg cukru
Brambory uvaříme doměkka a rozmačkáme vidličkou. Přidáme vajíčko, špetku soli a takové množství mouky, které směs vstřebá. Těsto důkladně propracujeme a vytvarujeme z něho podlouhlé válečky, které rozkrájíme na šišky dlouhé asi 2 centimetry. Šišky ještě vyválíme, aby získaly pěkný tvar a vhodíme je na 8 minut vařit do mírně osolené vroucí vody. Hotové budou v okamžiku, kdy nebudou ještě rozvařené a uvnitř budou tvrdé.
Uvařené šišky scedíme, ale neoplachujeme.
Připravíme směs máku a cukru a použijeme ji na hojné posypání šišek před podáváním.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3796
Poslední tip, trik či komentář