reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Thajská rybí polévka

4 porce

  • 16 dkg filé pangasius (sumec žraločí)
  • 20 dkg zelených mušlí ve skořápce
  • 16 dkg scampi – zadní část
  • 5 g mleté kurkumy
  • 2 snítky lemon grass (citrónová tráva)
  • 5 dkg čerstvého zázvoru
  • 2 limetky
  • 2 zelené chilli papričky
  • 2 červené chilli papričky
  • 1 česnek
  • 15 dkg rajčat
  • 3-4 dkg hnědého cukru
  • 3 dkg pasty tamarind
  • čerstvá bazalka
  • čerstvý koriandr
  • sůl

Nakrájený zázvor a rozetřený česnek osmahneme na několika kapkách rozpáleného oleje a potom přihodíme chilli papričky a citrónovou trávu. Podlijeme vodou nebo rybím vývarem a přivedeme k varu. Pak do polévky vhodíme na kostičky nakrájené rybí maso, mušle, scampi a okořeníme kurkumou, bazalkou a koriandrem. Ochutíme hnědým cukrem a šťávou vymačkanou z limetek, přimícháme tamarind pastu a přidáme také na kousky nakrájená oloupaná rajčata. Podle vlastní chuti osolíme, ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3773

1 comment to Thajská rybí polévka

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.