reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Škola vaření: Kuřecí vývar

Potřebujeme:

  • 1 kg kuřecích skeletů
  • kuřecí ořez
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • stonek řapíkatého celeru
  • 1petržel
  • bylinky (libeček, šalvěj, tymián, petržel)
  • černý pepř,
  • nové koření,
  • 2 bobkové listy,
  • sůl

Z masa odřežeme tuk (ten použijeme třeba na roládu či paštiku). Troubu předehřejte na 220 stupňů, kosti a zeleninu dáme na plech, osolíme hrubou solí a pečeme do zezlátnutí. Kosti dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou.

Výpek na plechu zalijeme trochou horké vody a uvolníme připečené kousky. Nalijeme do hrnce k základu, přidáme koření a zeleninu. Postavíme na plotnu a velmi zvolna zahříváme. Pěnu sbíráme lžící. Vaříme několik hodin za občasného dolévání vodou. Vývar buď přecedíme přes síto, nebo přes ubrousek, nebo scedíme a pročistíme bílky.

Z tohoto základu můžeme udělat i dvojitý vývar, tzv. consomé.
Zcezený vývar zchladíme a uchováme. Můžeme ho i varem redukovat a pak zamrazit nebo zavařit do sklenic.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni-kureci-vyvar-30-4-2010-2.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.