Ingredience
na skotská vejce:
- kuřecí řízky 5 kusů
- sýr 5 plátků
- šunka 5 plátků
- anglická slanina 5 plátků
- vejce uvařené natvrdo 5 kusů
- vejce 2 kusy
- strouhanka na obalení 1 dávka
- hladká mouka na obalení 1 dávka
- grilovací koření 1 špetka
- olej na smažení 1 dávka
- pepř 3 kuličky
- sůl 1 špetka
na brambory na cibuli:
- brambory 1.5 kg
- cibule 5 kusů
- sádlo 5 lžic
- sůl 1 špetka
1. Řízky omyjeme, osušíme a rozklepeme tak, aby se do nich dala zabalit celá vejce. Rozklepané řízky osolíme, opepříme, posypeme trochou grilovacího koření a necháme odpočinout. Doprostřed řízku položíme plátek šunky, na něj plátek sýra a nakonec oloupané vejce obalené anglickou slaninou. Vejce do všeho zabalíme a maso zpevníme párátky. Závitky postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje je usmažíme dozlatova a přebytečný omastek osušíme na ubrousku. Před podáváním vejce zbavíme párátek a rozpůlíme a ozdobíme.
2. Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě. Slijeme je a necháme vychladnout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, osmažíme dozlatova na sádle, přidáme oloupané brambory nakrájené na kolečka, osolíme dle chuti a promícháme s cibulí.
Zdroj: Skotská vejce a brambor na cibuli; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/skotska-vejce-brambor-na-cibuli [On-line 09.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář