reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Škvarkové pagáčky

4 porce

  • 30 dkg mletých škvarků
  • 60 dkg mouky
  • 2 dkg droždí
  • 2 vaječné žloutky
  • 2 dkg soli
  • 2 dl suchého bílého vína
  • mletý pepř
  • mouka k vyválení těsta
  • 1 vajíčko k potírání těsta

Škvarky zformujeme tak, aby tvořily čtverec silný 1 centimetr, a vložíme je do ledničky. Ostatní suroviny důkladně smícháme a prohněteme, abychom získali středně tuhé těsto, které přikryjeme a necháme alespoň 30 minut odpočívat.

Potom růžky těsta vytáhneme do tvaru hvězdice, doprostřed vložíme škvarky, vytažené růžky přes ně přehneme a zabalíme.

Tzv. jednoduchým, eventuálně dvojitým přehnutím těsto třikrát složíme, přičemž po každém přehnutí je dáme odpočívat do ledničky.

Nakonec těsto vyválíme na tloušťku 3 cm, na povrchu nožem uděláme zářezy ve tvaru mřížky a nástrojem na vykrajování pagáčků nebo skleničkou vykrajujeme pagáčky.

Na povrchu je potřeme celým rozšlehanýmvajíčkema upečeme je v rozpálené troubě (při teplotě 200 °C).

Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3646

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.