reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Škvarkové pagáčky

  • 60 dkg mouky
  • 40 dkg škvarků
  • 3 žloutky
  • 5 lžic kyselé smetany
  • 4 lžíce bílého vína
  • 3 dkg droždí
  • 10 lžic mléka

Dáme si do misky mouku s nadrobno rozsekanými škvarky, přidáme ostatní ingredience a vše zaděláme droždím vykynutým v mléce. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli vykynout. Pak ho rozválíme na plát, složíme jako ubrousek a necháme odpočinout. Po 15 minutách plát ještě jednou přeložíme a ještě necháme asi 5 minut odpočinout. Potom ho vyválíme asi na výšku 8-10 milimetrů a kulatým tvořítkem vykrajujeme kolečka, dáváme je na pomaštěný plech a necháme ještě chvilku nakynout. Před vložením do trouby povrch mřížkovitě ozdobíme nožem, potřeme rozšlehaným vejcem a v horké troubě upečeme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.