- 60 dkg mouky
- 40 dkg škvarků
- 3 žloutky
- 5 lžic kyselé smetany
- 4 lžíce bílého vína
- 3 dkg droždí
- 10 lžic mléka
Dáme si do misky mouku s nadrobno rozsekanými škvarky, přidáme ostatní ingredience a vše zaděláme droždím vykynutým v mléce. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli vykynout. Pak ho rozválíme na plát, složíme jako ubrousek a necháme odpočinout. Po 15 minutách plát ještě jednou přeložíme a ještě necháme asi 5 minut odpočinout. Potom ho vyválíme asi na výšku 8-10 milimetrů a kulatým tvořítkem vykrajujeme kolečka, dáváme je na pomaštěný plech a necháme ještě chvilku nakynout. Před vložením do trouby povrch mřížkovitě ozdobíme nožem, potřeme rozšlehaným vejcem a v horké troubě upečeme.
Poslední tip, trik či komentář