reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Škvarkové placky

Potřebujeme:

  • 600 g hladké mouky
  • 300 g mletých škvarků
  • 2 lžíce ztuhlého vepřového sádla
  • 2 žloutky
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • ½ kostky droždí
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžičku cukru
  • 2 lžičky soli
  • 1 vejce na potření placek

Z droždí, mléka, cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Sádlo i škvarky zahřejeme. Ze všech surovin včetně kvásku vypracujeme těsto, necháme vykynout, znovu promícháme a dáme dokynout. Vyválíme placku silnou maximálně 1 cm. Vykrájíme placky, potřeme našlehaným vejcem, necháme 20 minut kynout a dáme na plechu do vyhřáté trouby (170°C). Pečeme do růžova. Výborné jsou teplé i studené, nejlépe s bílou kávou.

Zdroj: Škvarkové placky; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/slana-tecka-lahodne-skvarkove-placky.html [On-line 22.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.