reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Uzená kýta po staročesku s křenovou omáčkou

UZENÁ KÝTA

Potřebujeme:

  • 750 g uzené kýty
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 16 hřebíčků
  • 1 dl černého piva
  • 1 lžičku octa

Maso omyjeme v horké vodě, osušíme, zapíchneme do něj ze všech stran hřebíčky, převážeme provázkem, aby se při vaření nerozpadlo, dáme ho do pomalého hrnce nastaveného na režim „HIGH“. Maso pokropíme octem a přelijeme pivem. Do hrnce přidáme rozkrojenou neloupanou cibuli a stroužky česneku. Necháme dusit dvě a půl hodiny. Maso rozvážeme, opatrně nakrájíme a podáváme na ostrůvku bramborové kaše uprostřed ne moc husté křenové omáčky v hlubším talíři.

KŘENOVÁ OMÁČKA

Potřebujeme:

  • 0,3 l plnotučného mléka
  • 1,5 dl sladké smetany
  • 20 g hladké mouky
  • 2 lžíce strouhaného křenu (nebo 4 lžíce naloženého křenu)
  • 1 lžičku másla
  • sůl

Ve smetaně rozkvedláme mouku. Oloupaný křen najemno nastrouháme. Mléko přivedeme k varu a za stálého míchání do něj přilijeme smetanu smíchanou s moukou. Provařujeme na mírném plameni 15 minut. Zhoustlou omáčku osolíme. Do omáčky přidáme křen, promícháme a zahříváme těsně pod bodem varu 2 minuty. Do chladnoucí omáčky rozpustíme lžičku másla, aby se nedělal škraloup.

Zdroj: Uzená kýta po staročesku s křenovou omáčkou; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/uzena-kyta-po-starocesku.html [On-line 22.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.