8−12 porcí
- 2 kg brambor
- 2 červené cibule
- asi 300 g másla
- krupicový cukr
- 4 cl portského vína
- mletá skořice
- sůl
- 6 vajec
Na menší části másla (cca 50 g) osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka dosklovata, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, podlijeme portským vínem a chvilku podusíme.
Oškrábané brambory nakrájíme na tenké plátky, omyjeme a osušíme. V rozpuštěném másle vaříme brambory pod pokličkou asi 15 minut do poloměkka.
Do mísy vložíme ½ dávky v másle uvařených brambor, ochutíme špetkou soli, cukrem, skořicí a přidáme 3 vejce a ½ dávky dušené cibule. Promícháme a pečeme – na horkou pánvičku nalijeme trochu másla od vařených brambor, poklademe bramborovou směsí a pozvolna pečeme 8−10 minut. Poté pomocí druhé pánvičky nebo talíře otočíme a dopečeme i z druhé strany.
vanilkovo-mátový tvaroh
- 500 g plnotučného měkkého tvarohu
- 50 g moučkového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 2 snítky máty
Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkou a sekanou mátou a podáváme s tortillou.
Zdroj: Sladká bramborová tortilla s mátovo-vanilkovým tvarohem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1377-sladka-bramborova-tortilla-s-matovo-vanilkovym-tvarohem/ [On-line 01.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář