reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Caesar salát

Ingredience

  • římský salát 2 hlávky
  • žloutek 2 kusy
  • olivový olej 200 ml
  • šťáva z 1 citronu 1 dávka
  • filátka ančoviček 2 kusy
  • dijonská hořčice 2 lžičky
  • parmazán 1 dávka
  • půl bagety 1 dávka
  • olej na opečení krutonů 1 dávka
  • česnek 3 stroužky
  • pepř 1 špetka
  • worcesterská omáčka 1 lžíce

Nejprve si připravíme zálivku. Suroviny mají mít pokojovou teplotu. V mixéru nebo metlou si ušleháme vše kromě salátu, pečiva, oleje na osmažení krutonů, stroužku česneku a parmazánu – do zálivky přijde asi lžíce strouhaného sýra. Máme získat hladkou emulzi podobnou majonéze. Salát omyjeme pod proudem studené vody, vysušíme nejlépe v odstředivce a natrháme na menší kousky. V hlubší míse smícháme se zálivkou, všechny listy by měly být obalené, a při servírování nakonec přidáme hobliny parmezánu a krutony. Než kostky z čerstvé bagety osmažíme na pánvi na oleji, předpečeme je nasucho v troubě – absorbují tak méně oleje.

Zdroj: Caesar salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/caesar-salat-1 [On-line 01.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.