reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Vepřový špíz s bramborovými kroketami a růžičkovou kapustou

4 porce

  • 600 g minutkových plátků z vepřové pečeně
  •  marináda
  •  50 g kremžské hořčice
  • 50 ml oleje
  • 50 ml vody
  • hrst plocholisté petržele
  • mletý pepř
  • sůl

Z ingrediencí vymícháme marinádu, do níž vložíme na hodinu plátky masa. Poté plátky napícháme na špízy, vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 250 °C 8−10 minut.

krokety

  • 600 g brambor vařených ve slupce
  • 1 šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • mletý pepř
  • sůl
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • worcesterská omáčka
  • olej na smažení

Brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s nadrobno nakrájenou šalotkou, česnekem utřeným se solí, ochutíme mletou paprikou, drceným kmínem, pepřem a solí, plnotučnou hořčicí a worcesterskou omáčkou. Ještě promícháme se žloutky. Z hotové směsi tvarujeme krokety a smažíme je v oleji dozlatova. Podáváme k vepřovým špízům spolu s kapustičkami.

kapustičky

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 80 g másla
  • 4 snítky tymiánu
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • střik bílého vinného octa
  • mletý pepř
  • sůl

Růžičkovou kapustu očistíme, nakrájíme na půlky či čtvrtky, opečeme na rozehřátém másle, přidáme snítku tymiánu, zasypeme cukrem, když zkaramelizuje, zastříkneme octem, dochutíme pepřem a solí.

Zdroj: Vepřový špíz s bramborovými kroketami a růžičkovou kapustoua; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1376-veprovy-spiz-s-bramborovymi-kroketami-a-ruzickovou-kapustou/ [On-line 01.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.