- 1 kg sušeného mléka
- 1 kg moučkového cukru
- 1 kg fondánu
- 0,25 kg glukózy
- 0,1 kg ztuženého tuku
- 1 vanilkový cukr
- cca 0,15 l vody
- různé potravinářské barvy
Ze sušeného mléka, moučkového cukru, fondánu (ten zakoupíme ve specializované prodejně), glukózy, tuku a vanilkového cukru vypracujeme hladkou hmotu, kterou podle potřeby opatrně ředíme vodou. Poté ji zabalíme do potravinářské fólie, aby neoschla a dáme do ledničky odležet. Chceme-li mít hmotu barevnou, přidáme potravinářskou barvu s kapkou vody a důkladně ji do hmoty zapracujeme.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/91-sladka-modelovaci-hmota/
Poslední tip, trik či komentář