- 4 vejce
- 140 g cukru krupice
- vanilkový cukr
- 140 g hladké mouky
- trocha prášku do pečiva
- 2 lžíce teplé vody
- 2 lžíce rozpuštěného másla (vychladlého)
- 2 lžíce kakaa
- 2 pomazánková másla
- 2 šlehačky
- 2 balíčky piškotů
- černá káva
- rum
Zvlášť ušleháme bílky s trochou cukru. Žloutky, vanilkový cukr, dvě lžíce teplé vody a cukr vyšleháme do pěny. Lehce vmícháme mouku s kakaem a trochou prášku do pečiva, postupně také sníh. Nakonec přidáme vychladlé máslo. Pečeme při 170 °C. Uvaříme silnou černou kávu, scedíme a přidáme rum podle chuti. Než vychladne piškot, vyšleháme pomazánková másla a šlehačky v krém, do kterého přidáme cukr dle chuti. Piškot potřeme vrstvou krému a poklademe piškoty namočenými v kávě a rumu. Přidáme zbytek krému, posypeme kakaem a ozdobíme dle fantazie.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sladka-tecka [On-line 16.5.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář