reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sladká tečka

  • 4 vejce
  • 140 g cukru krupice
  • vanilkový cukr
  • 140 g hladké mouky
  • trocha prášku do pečiva
  • 2 lžíce teplé vody
  • 2 lžíce rozpuštěného másla (vychladlého)
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 pomazánková másla
  • 2 šlehačky
  • 2 balíčky piškotů
  • černá káva
  • rum

Zvlášť ušleháme bílky s trochou cukru. Žloutky, vanilkový cukr, dvě lžíce teplé vody a cukr vyšleháme do pěny. Lehce vmícháme mouku s kakaem a trochou prášku do pečiva, postupně také sníh. Nakonec přidáme vychladlé máslo. Pečeme při 170 °C. Uvaříme silnou černou kávu, scedíme a přidáme rum podle chuti. Než vychladne piškot, vyšleháme pomazánková másla a šlehačky v krém, do kterého přidáme cukr dle chuti. Piškot potřeme vrstvou krému a poklademe piškoty namočenými v kávě a rumu. Přidáme zbytek  krému, posypeme kakaem  a ozdobíme dle fantazie.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sladka-tecka [On-line 16.5.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.