reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sladká tečka na konec

Suroviny

  • mascarpone 500 g
  • žloutek 6 ks
  • cukr krystal 200 g
  • kokosový cukr 100 g
  • cukrářské piškoty 300 g
  • ovoce dle chuti 300 g

Vyklepneme vajíčka, která si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky si vyšleháme nejdříve minutu samostatně, poté se přidá cukr krystal a dále šleháme s cukrem. Po třech minutách začneme přidávat mascarpone a šleháme do jemného krému. V kastrůlku na plotně si rozehřejeme ovoce (maliny, borůvky, jahody, lesní směs atd.), trochu ocukrujeme, abychom srazili kyselost, a pozvolná vaříme, až se vypaří devadesát procent šťávy. Sladké cukrářské piškoty rozmixujeme na drť, kterou smícháme s kokosovým cukrem. Pak si připravíme skleničky na servírování, na dno dáme ovoce, pak vrstvu krému, dále sušenkovou drť s cukrem, pak krém, ovoce, krém a úplně nakonec znovu drť. Nebo posypeme kakaem a můžeme ozdobit čerstvým ovocem. Vychladíme.

Zdroj: Sladká tečka na konec; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sladka-tecka-na-konec  [On-line 09.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.