reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sladké pokušení

Ingredience

  • vejce 7 kusů
  • polohrubá mouka 7 lžic
  • cukr krupice 7 lžic
  • kypřící prášek do pečiva 1 sáček
  • měkký tvaroh 400 g
  • máslo (zlatá haná) 1 kus
  • smetana ke šlehání 4 kusy
  • čokoláda 1 kus
  • vanilkový cukr 1 kus

1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do pěny a dáme stranou. Žloutky také vyšleháme do pěny, tentokrát se lžičkou vody a cukrem. Pak do nich přidáme bílky. Jako poslední přisypeme mouku a kypřicí prášek, vše ještě ručně promícháme a dáme péct na 180 stupňů na 30 až 40 minut do trouby.

2. Na tvarohový krém smícháme tvarohy s máslem a vanilkovým cukrem a vyšleháme. Necháme v lednici ztuhnout.

3. V kastrůlku povaříme smetany ke šlehání s čokoládou, dokud se čokoláda nerozpustí. Na závěr přidáme vanilkový cukr. Když se vše promíchá a rozpustí, odstavíme z ohně. Dáme vychladit – ideálně přes noc. Vychladlé vyšleháme do pařížské pěny.

4. Na studený korpus naneseme tvarohový krém. Do zdobicího pytlíku dáme pařížskou šlehačku, kterou ozdobíme korpus potřený tvarohovým krémem.

Zdroj: Sladké pokušení; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sladke-pokuseni-0 [On-line 02.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.