Ingredience
- vejce 7 kusů
- polohrubá mouka 7 lžic
- cukr krupice 7 lžic
- kypřící prášek do pečiva 1 sáček
- měkký tvaroh 400 g
- máslo (zlatá haná) 1 kus
- smetana ke šlehání 4 kusy
- čokoláda 1 kus
- vanilkový cukr 1 kus
1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do pěny a dáme stranou. Žloutky také vyšleháme do pěny, tentokrát se lžičkou vody a cukrem. Pak do nich přidáme bílky. Jako poslední přisypeme mouku a kypřicí prášek, vše ještě ručně promícháme a dáme péct na 180 stupňů na 30 až 40 minut do trouby.
2. Na tvarohový krém smícháme tvarohy s máslem a vanilkovým cukrem a vyšleháme. Necháme v lednici ztuhnout.
3. V kastrůlku povaříme smetany ke šlehání s čokoládou, dokud se čokoláda nerozpustí. Na závěr přidáme vanilkový cukr. Když se vše promíchá a rozpustí, odstavíme z ohně. Dáme vychladit – ideálně přes noc. Vychladlé vyšleháme do pařížské pěny.
4. Na studený korpus naneseme tvarohový krém. Do zdobicího pytlíku dáme pařížskou šlehačku, kterou ozdobíme korpus potřený tvarohovým krémem.
Zdroj: Sladké pokušení; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sladke-pokuseni-0 [On-line 02.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář