- banány 5 kusů
- anglická slanina 20 plátků
- sůl a pepř 1 špetka
- citron 1 kus
- česnek 1 stroužek
- kečup 2 lžíce
- rum 5 cl
- čerstvá bazalka 1 hrst
- med 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- malé bagety 5 kusů
Připravíme si marinádu z kečupu, citronu, rumu, česneku, soli a pepře a můžeme přidat i trochu medu.
Do připravené marinády naložíme nakrájené kousky banánu – jeden banán nakrájený na 3 až 4 díly – a ovoce necháme odležet asi 2 hodiny. Banány vyjmeme z marinády, omotáme je anglickou slaninou a naklademe na plech vymazaný sádlem. Takto připravené banánové smotky můžeme ještě potřít medem a dle chuti i rozetřeným česnekem. Pečeme v troubě, dokud není anglická slanina zlatavá a křupavá. Dvě minuty před dopečením vložíme do trouby prohřát bagety.
Sladký pikantní bok při servírování dozdobíme lehce bazalkou, zakápneme olivovým olejem a podáváme s rozehřátou bagetou zabalenou v ubrousku.
Zdroj: Sladký pikantní bok; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sladky-pikantni-bok [On-line 31.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář