reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slané domácí rohlíčky plněné zelím a uzeným masem

5 porcí

  • uzené maso nebo měkký salámu 5 plátků
  • kysané zelí 1 sklenice
  • česnek 2 stroužky
  • cibule 0.5 kusu
  • sůl pepř 1 špetka
  • žloutek 1 kus
  • sezamová semínka 1 hrst

Těsto

  • hladká mouka 1 kg
  • sůl 1 lžička
  • teplé mléko 300 ml

Kvásek

  • kvasnice 1 kostka
  • mléko 200 ml
  • cukr 1 lžíce

Mouku nasypeme do mísy,přidáme olej, mléko, sůl a kvásek. Těsto vypracujeme, až se přestane lepit na mísu a dělají se bubliny.Necháme vykynout asi hodinu v teple.

Na náplň si osmažíme cibulku do růžova, přidáme zelí, česnek a nakrájené uzené maso. Osmahneme jen asi 5 minut. Vykynuté těsto vyválíme do tvaru kola a rozřežeme na trojúhelníky. Ty pak plníme zelovou směsí a zabalíme do tvaru rohlíčků. Rohlíčky pomažeme žloutkem a posypeme sezamovým či slunečnicovým semínkem, můžeme i posypat solí nebo navrch nastrouhat eidam. Pečeme 180 stupňů 35minut.

Zdroj:  Slané domácí rohlíčky plněné zelím a uzeným masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slane-domaci-rohlicky [On-line 6.4.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.