5 porcí
- uzené maso nebo měkký salámu 5 plátků
- kysané zelí 1 sklenice
- česnek 2 stroužky
- cibule 0.5 kusu
- sůl pepř 1 špetka
- žloutek 1 kus
- sezamová semínka 1 hrst
Těsto
- hladká mouka 1 kg
- sůl 1 lžička
- teplé mléko 300 ml
Kvásek
- kvasnice 1 kostka
- mléko 200 ml
- cukr 1 lžíce
Mouku nasypeme do mísy,přidáme olej, mléko, sůl a kvásek. Těsto vypracujeme, až se přestane lepit na mísu a dělají se bubliny.Necháme vykynout asi hodinu v teple.
Na náplň si osmažíme cibulku do růžova, přidáme zelí, česnek a nakrájené uzené maso. Osmahneme jen asi 5 minut. Vykynuté těsto vyválíme do tvaru kola a rozřežeme na trojúhelníky. Ty pak plníme zelovou směsí a zabalíme do tvaru rohlíčků. Rohlíčky pomažeme žloutkem a posypeme sezamovým či slunečnicovým semínkem, můžeme i posypat solí nebo navrch nastrouhat eidam. Pečeme 180 stupňů 35minut.
Zdroj: Slané domácí rohlíčky plněné zelím a uzeným masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slane-domaci-rohlicky [On-line 6.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář