- listové těsto (nejlépe rozválený plát na pečicím papíru) 1 balení
- anglická slanina 150 g
- velká cibule 1 ks
- eidam (vcelku) 100 g
- niva 100 g
- žloutek 1 ks
- zakysaná smetana 120 g
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a na pánvi bez přidání tuku zpěníme do zlatova. Nastrouháme sýry, přidáme žloutek, zakysanou smetanu a vychladlou cibuli se slaninou. Směs natřeme ve slaboučké vrstvě na vyválené listové těsto a zabalíme do rolády.
Dáme do lednice. Pokud chceme proces tuhnutí urychlit, můžeme i do mrazáku (lépe se pak krájí). Po vyndání nakrájíme roládu na kolečka, položíme je na plech s pečicím papírem a pečeme ve středně předehřáté troubě. Prvních deset minut neotevíráme a pečeme dozlatova.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slani-sneci-0 [On-line 29.11.2011]
Poslední tip, trik či komentář