reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slaní šneci

  • listové těsto (nejlépe rozválený plát na pečicím papíru) 1 balení
  • anglická slanina 150 g
  • velká cibule 1 ks
  • eidam (vcelku) 100 g
  • niva 100 g
  • žloutek 1 ks
  • zakysaná smetana 120 g

Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a na pánvi bez přidání tuku zpěníme do zlatova. Nastrouháme sýry, přidáme žloutek, zakysanou smetanu a vychladlou cibuli se slaninou. Směs natřeme ve slaboučké vrstvě na vyválené listové těsto a zabalíme do rolády.

Dáme do lednice. Pokud chceme proces tuhnutí urychlit, můžeme i do mrazáku (lépe se pak krájí). Po vyndání nakrájíme roládu na kolečka, položíme je na plech s pečicím papírem a pečeme ve středně předehřáté troubě. Prvních deset minut neotevíráme a pečeme dozlatova.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slani-sneci-0 [On-line 29.11.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.