- 100 g brambor
- 200 g mouky
- 50 g taveného sýru
- 50 g zakysané smetany
- pažitka
- nakládané kapie
- nakládaný zelený pepř
- sůl
Z mouky a brambor vytvoříme těsto, které vyválíme na tenké plátky. Z těsta vykrájíme čtverečky. Doprostřed čtverečků dáme náplň a přehneme přes ni cípy. Náplň je buď pažitková, nebo kapiová.
Na pažitkovou potřebujeme 50 g pažitkového taveného sýra, pažitku, 50 g smetany, zelený pepř a sůl. Na kapiovou použijeme místo pažitkového kapiový sýr a místo pažitky nakládané kapie. Pirožky smažíme ve fritéze asi pět minut dozlatova.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slaninove-pirozky [On-line 18.6.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář