reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slaninové pirožky

  • 100 g brambor
  • 200 g mouky
  • 50 g taveného sýru
  • 50 g zakysané smetany
  • pažitka
  • nakládané kapie
  • nakládaný zelený pepř
  • sůl

Z mouky a brambor vytvoříme těsto, které vyválíme na tenké plátky. Z těsta vykrájíme čtverečky. Doprostřed čtverečků dáme náplň a přehneme přes ni cípy. Náplň je buď pažitková, nebo kapiová.

Na pažitkovou potřebujeme 50 g pažitkového taveného sýra, pažitku, 50 g smetany, zelený pepř a sůl. Na kapiovou použijeme místo pažitkového kapiový sýr a místo pažitky nakládané kapie. Pirožky smažíme ve fritéze asi pět minut dozlatova.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slaninove-pirozky [On-line 18.6.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.