Suroviny
- domácí uzený bůček
- krkovice
- klobása
Domácí houstičky:
- hladká mouka 1 kg
- sůl 24 g
- droždí 1 kostka
- sádlo 100 g
- mléko 600 ml
- hrubá sůl
- kmín
- mák
Všechny suroviny dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto, těsto dáme na vál, rozdělíme na 4 díly, z každého dílu uděláme bochánek a necháme 20 minutkynout. Vypracujeme do požadovaného tvaru a necháme ještě 45 minut kynout. Potřeme vodouapečeme dozlatova na 230 °C 15 minut.
Zdroj: Slavkovský talíř s domácími houstičkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slavkovsky-talir-s-domacimi-houstickami [On-line 11.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář