reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slavky po marseillsku

Ingredience:

  • 2 kg slávek
  • 1,5 kg šalotky
  • 150 g česneku
  • 100 + 100 ml olivového oleje
  • 1 kg drcených rajčat
  • čerstvý rozmarýn a tymián
  • 0, 75 l bílého vína
  • 0, 75 l rybího vývaru
  • sůl
  • 4 bobkové listy
  • 2 čerstvé chilli papričky
  • muškátový oříšek
  • 2 citrony
  • svazek petrželky kudrnky
  • svazek plocholisté petrželky
  • muškátový oříšek

Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na plátky a opečeme na oleji dosklovata. Přidáme drcená rajčata, bylinky, víno, rybí vývar, bobkový list, nasekané chilli, citronovou šťávu, ochutíme muškátovým oříškem, solí a vmícháme velké množství nasekané petrželky – kudrnky i plocholisté. Vložíme očištěné slávky a 10 minut povaříme. Na závěr ještě dochutíme olivovým olejem a bílým vínem.

Zdroj: Slavky po marseillsku; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1411-slavky-po-marseillsku/ [On-line 05.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.