reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slávky se zeleninou

Ingredience

  • čerstvé slávky (mušle) 1 kg
  • kus másla 1 dávka
  • olej 1 dávka
  • půl mrkve 1 dávka
  • petržel 1 kus
  • lístky zelené petržele 1 dávka
  • bylinky dle chuti 1 dávka
  • bobkový list 1 kus
  • chilli 1 špetka
  • šalotka nebo cibule 1 kus
  • suché bílé víno 100 ml
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Slávky očistíme, probereme, špatné (otevřené) vyhodíme. Propláchneme a necháme okapat.

2. Zeleninu nakrájíme na malé kousky a bylinky též. Na másle osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme nakrájenou zeleninu a povaříme, dokud zelenina nezměkne (nebo je aspoň na skus). Přidáme slávky a bylinky a podlijeme bílým vínem. Přiklopíme a necháme asi 2 až 3 minuty podusit. Když se slávky otevřou, servírujeme je teplé s bílým pečivem.

Zdroj: Slávky se zeleninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slavky-se-zeleninou [On-line 05.10.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.