Ingredience
- čerstvé slávky (mušle) 1 kg
- kus másla 1 dávka
- olej 1 dávka
- půl mrkve 1 dávka
- petržel 1 kus
- lístky zelené petržele 1 dávka
- bylinky dle chuti 1 dávka
- bobkový list 1 kus
- chilli 1 špetka
- šalotka nebo cibule 1 kus
- suché bílé víno 100 ml
- sůl a pepř 1 špetka
1. Slávky očistíme, probereme, špatné (otevřené) vyhodíme. Propláchneme a necháme okapat.
2. Zeleninu nakrájíme na malé kousky a bylinky též. Na másle osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme nakrájenou zeleninu a povaříme, dokud zelenina nezměkne (nebo je aspoň na skus). Přidáme slávky a bylinky a podlijeme bílým vínem. Přiklopíme a necháme asi 2 až 3 minuty podusit. Když se slávky otevřou, servírujeme je teplé s bílým pečivem.
Zdroj: Slávky se zeleninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slavky-se-zeleninou [On-line 05.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář