reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

SLÁVKY SE ZELENINOU NA VÍNĚ

Suroviny:

  • 2 kg slávek
  • 1 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 1 svazek polévkové zeleniny (mrkev, pórek, celer, petržel)
  • plochá petržel
  • 250 ml bílého vína
  • mletá paprika
  • sůl, pepř
  • provensálské bylinky
  • chleba
  • máslo

Do hrnce dáme máslo, na něj kořenovou zeleninu, pórek a lehce osmahneme. Přilijeme víno, vodu, opepříme, osolíme, přisypeme mletou papriku. Přidáme cibuli, česnek, provensálské bylinky, sekanou petržel a slávky propláchnuté pod tekoucí vodou. Pod poklicí vše promícháme. Vaříme 5-6 min v páře. Odklopíme, neotevřené mušle vyhodíme. Otevřené slávky dáme na talíř i s vývarem a podáváme s chlebem s máslem.

Zdroj: SLÁVKY SE ZELENINOU NA VÍNĚ; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 07.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.