Suroviny:
- 2 kg slávek
- 1 lžíce másla
- 2 stroužky česneku
- 2 cibule
- 1 svazek polévkové zeleniny (mrkev, pórek, celer, petržel)
- plochá petržel
- 250 ml bílého vína
- mletá paprika
- sůl, pepř
- provensálské bylinky
- chleba
- máslo
Do hrnce dáme máslo, na něj kořenovou zeleninu, pórek a lehce osmahneme. Přilijeme víno, vodu, opepříme, osolíme, přisypeme mletou papriku. Přidáme cibuli, česnek, provensálské bylinky, sekanou petržel a slávky propláchnuté pod tekoucí vodou. Pod poklicí vše promícháme. Vaříme 5-6 min v páře. Odklopíme, neotevřené mušle vyhodíme. Otevřené slávky dáme na talíř i s vývarem a podáváme s chlebem s máslem.
Zdroj: SLÁVKY SE ZELENINOU NA VÍNĚ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 07.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář