Ingredience
- slepice 1 kus
- mrkev 1 kus
- kus celeru 1 kus
- petržel 1 kus
- polévkové koření dle chuti 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- petrželová nať na ozdobení 1 dávka
- pažitka 1 dávka
- zavářka:
- domácí nudličky 1 dávka
- játrová rýže 1 dávka
1.K varu si přivedeme dva až tři litry vody a vložíme do ní slepici, kterou vaříme asi dvě hodiny. Poté přidáme polévkovou zeleninu a společně se slepicí uvaříme doměkka.
2. Maso vyjmeme, zeleninu nakrájíme nadrobno a vhodíme zpět do polévky, kam můžeme přidat i část pokrájeného maso, pokud chceme. Polévku ještě dochutíme, na konci zavaříme játrovou rýži a ozdobíme pokrájenou natí.
2. Ve vedlejším hrnci si uvaříme domácí nudličky, aby se nám polévka nezakalila. Na stůl servírujeme se zvláštní porcí knedlíčků a nudlí, kdyby si hosté chtěli přidat.
Zdroj: Slepičí polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-polevka [On-line 19.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář