reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slepičí polévka

Ingredience

  • slepice 1 kus
  • mrkev 1 kus
  • kus celeru 1 kus
  • petržel 1 kus
  • polévkové koření dle chuti 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • petrželová nať na ozdobení 1 dávka
  • pažitka 1 dávka
  • zavářka:
  • domácí nudličky 1 dávka
  • játrová rýže 1 dávka

1.K varu si přivedeme dva až tři litry vody a vložíme do ní slepici, kterou vaříme asi dvě hodiny. Poté přidáme polévkovou zeleninu a společně se slepicí uvaříme doměkka.

2. Maso vyjmeme, zeleninu nakrájíme nadrobno a vhodíme zpět do polévky, kam můžeme přidat i část pokrájeného maso, pokud chceme. Polévku ještě dochutíme, na konci zavaříme játrovou rýži a ozdobíme pokrájenou natí.

2. Ve vedlejším hrnci si uvaříme domácí nudličky, aby se nám polévka nezakalila. Na stůl servírujeme se zvláštní porcí knedlíčků a nudlí, kdyby si hosté chtěli přidat.

Zdroj: Slepičí polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-polevka [On-line 19.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.