Ingredience
bramborák:
- brambory 50 g
- vejce 1 kus
- hladká mouka 150 g
- majoránka 1 hrst
- sůl a pepř 1 špetka
masová náplň:
- vepřová kýta 500 g
- kuřecí prsa 500 g
- slanina 100 g
- cibule 1 kus
- pórek 1 kus
- červená kapie 1 kus
- česnek 2 stroužky
- sójová omáčka 1 lžíce
- škrob 1 lžička
- olej na smažení 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Nastrouháme si brambory a s uvedenými surovinami umícháme bramborové těsto. Z těsta si usmažíme větší bramboráky, jeden na porci.
2. Kýtu, kuřecí maso a slaninu nakrájíme na nudličky, orestujeme na oleji, přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme a podusíme. Nakonec vmícháme nasekaný česnek, sójovku, máčený škrob a ještě rychle krátce orestujeme.
3. Touto směsí naplníme půlku bramboráku, překlopíme a podáváme.
Zdroj: Sloní ucho; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sloni-ucho [On-line 19.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář