Suroviny:
- ½ pečeného kuřete
- 1 cuketa
- řapíkatý celer
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 250 g loupaných rajčat ve vlastní šťávě
- sůl, pepř
- sušené oregáno
- tarhoňa
- plochá petržel
- výpek a tuk z kuřete
- cukr
Z opečeného kuřete obereme maso a pokrájíme. Předvaříme tarhoňu.
Na tuku z kuřete orestujeme cibuli, přidáme plátky česneku, kousky řapíkatého celeru, cuketu a prohřejeme. Osolíme, opepříme, troche osladíme a vložíme pokrájené kuřecí maso. Opečeme. Přidáme kuřecí výpek, vařenou tarhoňu, oregano a sekaná rajčata. Necháme odvařit, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Zdroj: SLOVENSKÁ TARHOŇA S KUŘETEM A ZELENINOU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 30.08.2016]
Poslední tip, trik či komentář