Ingredience:
- 2 velká pevná nakyslá jablka
- rostlinný olej na smažení
Těsto
- 300 ml vlažného mléka
- asi 6 lžic hladké mouky
- 2× na špičku nože kypřicího prášku
- 1 vanilkový cukr
- 4 cl grappy
- 2 vejce
Nejprve připravíme těsto, které má být husté jako na lívance.
Do mléka vmícháme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, grappu a dva žloutky.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.
Jablka oloupeme, vypíchneme jádřinec a nakrájíme na centimetrová kolečka.
Kolečka obalujeme v těstě a ihned smažíme v hojné vrstvě oleje z obou stran dozlatova.
Zdroj: Smažená jablíčka – Apfelküchlein; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1390-smazena-jablicka-apfelkuchlein/ [On-line 01.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář