reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ladinská kroupová polévka s uzeným masem – Gerstensuppe

Ingredience:

  • 1 hrnek ječných krup
  • voda na namočení
  • 1 mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 10 cm pórku
  • 1 cibule
  • asi 200 ml bílého vína
  • vývar z uzeného kolene
  • 2 bobkové listy
  • maso z vařeného uzené kolene
  • mletý pepř
  • sůl
  • vinný ocet
  • pažitka

Kroupy propláchneme a na hodinu je namočíme, poté znovu propláchneme a scedíme.

Na horkém másle zlehka opečeme na drobné kostičky nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, pórek a cibuli, přidáme scezené kroupy, orestujeme, zalijeme bílým vínem, vývarem u uzeného masa, vložíme bobkový list a vaříme ¾ hodiny až hodinu, dokud nejsou kroupy zcela měkké. Potom přidáme na kostičky nakrájené maso, dochutíme mletým pepřem, solí, střikem červeného vinného octa. Podáváme s nasekanou pažitkou a chlebem.

Zdroj: Ladinská kroupová polévka s uzeným masem – Gerstensuppe; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1391-ladinska-kroupova-polevka-s-uzenym-masem-gerstensuppe/ [On-line 01.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.