- ruské zmrzliny 3 kusy
Mandlové těstíčko
- vejce 1 kus
- hladká mouka 100 g
- mleté mandle 50 g
- voda 50 ml
- bílý rum 20 ml
- panenský olivový olej
Mandle nasucho opražíme a zchladlé je nameleme. Smícháme vejce, mouku, mandle a rum v hladké těstíčko, podle potřeby je naředíme vodou a necháme půl hodiny odstát.
Poté rozkrojíme napůl úhlopříčně ruskou zmrzlinu a obalíme ji v těstíčku. Dáme do mrazáku. Porce pak usmažíme ve fritovacím hrnci do zlatova. Můžeme polít čokoládou či nějakou sladkou omáčkou. Podáváme pro kontrast s rozmixovaným ovocným pyré.
Zdroj: Smažená zmrzlina v těstíčku Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/smazena-zmrzlina-v-testicku [On-line 7.6.2012]
Poslední tip, trik či komentář