reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Smažená zmrzlina v těstíčku s mandlemi a tříbarevné ovocné pyré

  • ruské zmrzliny 3 kusy

Mandlové těstíčko

  • vejce 1 kus
  • hladká mouka 100 g
  • mleté mandle 50 g
  • voda 50 ml
  • bílý rum 20 ml
  • panenský olivový olej

 

Mandle nasucho opražíme a zchladlé je nameleme. Smícháme vejce, mouku, mandle a rum v hladké těstíčko, podle potřeby je naředíme vodou a necháme půl hodiny odstát.

Poté rozkrojíme napůl úhlopříčně ruskou zmrzlinu a obalíme ji v těstíčku. Dáme do mrazáku. Porce pak usmažíme ve fritovacím hrnci do zlatova. Můžeme polít čokoládou či nějakou sladkou omáčkou. Podáváme pro kontrast s rozmixovaným ovocným pyré.

Zdroj: Smažená zmrzlina v těstíčku Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/smazena-zmrzlina-v-testicku [On-line 7.6.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.