4–6 porcí
- 700 g směsi černých a zelených oliv bez pecky
- 120 g pecorina nebo čedaru
- špetka chilli
- hrst petrželky kudrnky
- 2 stroužky česneku
na obalení
- hladká mouka
- 2 vejce
- strouhanka
olej na smažení
na podávání
- 300 g majonézy
- šťáva z jednoho citronu
Olivy naplníme směsí jemně strouhaného sýru, smíchaného s jemně sekaným chilli, petrželovou natí a česnekem. Obalíme v trojobalu (mouka, rozšlehané vejce, strouhanka) a usmažíme dozlatova. Podáváme s majonézou ochucenou citrónem.
Zdroj: Smažené olivy s citronovou majonézou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/708-smazene-olivy-s-citronovou-majonezou/ [On-line 11.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář