4 porce
- 25 dkg rýže
- olej
- 1 celá cibule
- 10 dkg anglické slaniny (bacon)
- 30 dkg kuřecích prsíček
- 2 db ztvrdlých housek
- 2-3 dužinaté papriky na plnění
- 2 pálivé papriky
- 1 vajíčko
- mouka
- strouhanka
- sůl
Rýži opražíme na trošce oleje, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a dusíme do měkka.
Rozkrájíme cibuli a začneme ji restovat na pár kapkách oleje. Přidáme pokrájenou anglickou slaninu a nadrobno nakrájená kuřecí prsíčka. Osolíme, opepříme a vše dohromady dusíme.
Housky nakrájíme na malé kostičky, a až se šťáva z kuřete úplně odpaří, přidáme k masu a opékáme i houskové kostičky.
Papriky zbavíme jadérek a stopek, načež je naplníme nádivkou vyrobenou z kuřecího masa, cibule, slaniny a housky. Potom papriky obalíme jednak ve slané směsi vajíčka a mouky, jednak ve strouhance, a nakonec je usmažíme v hojném množství oleje.
Podáváme s rýží.
Zdroj: TV Paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3715
Poslední tip, trik či komentář