reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Smažené vepřové kousky marinované v limetkách a pomerančích

6 porcí

  • 1 kg vepřového boku bez kosti
  • hrubá mořská sůl

mojo marináda

  • 6 drcených stroužků česneku
  • 1 chilli paprička najemno nasekaná
  • 2 lžičky římského mletého kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 240 ml panenského olivového oleje
  • 2 a 1/2 lžičky pomerančové šťávy
  • 2 a 1/2 lžičky limetkové šťávy
  • 1 lžička sherry octa

vepřová kořeněná várka

  • 1 kg vepřového sádla
  • 2 bobkové listy
  • 1 ks badyánu
  • 4 kuličky nového koření
  • 8 kuliček černého pepře

cibule mojo

  • 1 velká cibule nakrájená na klínky
  • 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • špetka oregana
  • špetka mletého římského kmínu
  • mletý pepř
  • sůl
  • 3 limetky
  • 50 ml olivového oleje

Vepřový bok očistíme od přebytečného tuku, prosolíme a naložíme do mojo marinády. Marinujeme 3–4 hodiny.

Všechny ingredience na mojo marinádu smícháme a přelijeme jí prosolené vepřové maso.

Marinovaný bůček vyjmeme z marinády, očistíme a vložíme do povoleného sádla s kořením a v předehřáté troubě na 95 °C pozvolna táhneme asi 4 hodiny. Poté vyjmeme ze sádla a necháme vychladnout.
Studený bůček naporcujeme na kostky, které těsně před podáváním opečeme dozlatova v rozpáleném sádle, ve kterém jsme bůček konfitovali (dlouho pekli). Podáváme s mojo cibulí.

Na olivovém oleji opečeme cibuli a česnek dozlatova, ochutíme kořením a limetkovou šťávou.

Zdroj: KLuci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-15.03.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=752

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.