Potřebujeme:
- 3/4 kg bůčku s kůží,
- celý pepř, bobkový list, hřebíček,
- 1 cibuli,
- olej, sůl
Zelenina:
- cibuli, kedlubnu, mrkev, brokolici,
- sambal oelek,
- olivový olej,
- sůl
Bůček dáme do studené vody, přidáme celý pepř, hřebíček, bobkový list, cibuli, osolíme, zavaříme a necháme asi 1 hodinu pozvolna vařit doměkka.
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, kedlubnu, mrkev, brokolici, přidáme sambal oelek, osolíme a dobře promícháme. Uvařený bůček ze všech stran osolíme a v rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Zeleninu přendáme na talíř a posypeme křupavým masem.
Zdroj: Smažený bůček; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/smazeny-bucek.html [On-line 07.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář