reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Smetanová rýže se skořicovými hruškami

4 porce

  • 300 ml mléka
  • 300 ml smetany
  • kousek celé skořice
  • vanilkový lusk
  • 150 g kulatozrnné rýže
  • 3 žloutky
  • 100 g třtinového cukru
  • 20 g másla
  • 2 hrušky
  • 20 g másla
  • 20 g skořicového cukru
  • 20 ml hruškovice

Mléko a smetanu svaříme se skořicí a obsahem vanilkového lusku a stáhneme z ohně.
Jakmile je tekutina vlažná, vložíme do ní opláchnutou rýži, za průběžného míchání přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni až rýže pojme veškeré mléko a je měkká. Poté přidáme třtinový cukr, 20 g másla, žloutky, promícháme a necháme zchladnout.

Druhou část másla rozpustíme na pánvi a orestujeme na něm plátky hrušek (se slupkou bez jádřinců), zasypeme skořicovým cukrem, necháme zkaramelizovat a zakápneme hruškovicí. Flambujeme a ještě hořící poklademe na porce rýže.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.